A Virtuózok című televíziós tehetségkutató műsorból ismert két nyertes, a tizenhat éves Boros Misi és a tizenöt éves Balázs-Piri Soma a dohai Katara Cultural Village operaházában adott különleges koncertet 2019. október 26-án, szombaton. Az ifjú művészeket elkísérte a katari fővárosba Peller Mariann, a Virtuózok alapítója és tulajdonosa is. E koncert volt a Virtuózok első fellépése az Arab-öböl térségében.

 

A próbára is csatlakozott a lapozásban segítő QMA növendék, Natalie Magness

 

Fodor Barnabás magyar nagykövet rövid köszöntőjét követően a másfél órás fellépésen 12 mű csendült fel hibátlan előadásban, köztük három Liszt, illetve két Bartók szerzemény is. A népes közönség legnagyobb örömére a koncert - szinte természetes módon - Brahms V. Magyar Táncával zárult, négykezes előadásban.

 

 

 

 

 

 

A két fiatal tehetség október 27-én, vasárnap este a Qatar Music Academy falai között tartott rövid, mintegy 20 perces bemutató előadást és kérdezz-feleleket. Az estét Dr. Ozgur Mert Esen, az intézmény Zongora Tanszékének korábbi, a Nyugati Zene Részleg jelenlegi vezetője moderálta.