Sporttörténelmi együttműködés keretén belül az elmúlt év végén Magyarországon edzőtáborozott a katari curlingválogatott, amely a budapesti Kamarerdei úti pályán tett fontos lépéseket a nemzetközi mezőnyhöz való felzárkózáshoz.

 

"Egy rendkívül aktív és hasznos hetet tölthettünk Budapesten és a Kamaraerdei Curlingpályán 2019. december 17-24 között.


Nagyon pozitív élményekkel tértünk vissza Katarba. Természetesen felettébb baráti a viszony a Magyar és Katari Curling között, és most egy újabb lépcsőt léphettünk az együttműködésben a 2 évvel ezelőtti edzői szeminárium után. Az együttműködés és papírmunka remekül működött az MCSZ és a QCF között, csakúgy, ahogy a pályán a régi barátsággal fogadott engem is mindenki, illetve ugyanezt a szeretetet kapták a katari sportolók és kísérők is első találkozásra. Nagyon fontos volt, hogy pozitív képet lássanak a játékosok a curling közösségről, ami szintén teljesült. 


Nagyon hasznos edzőmeccseket játszhattunk, ahol a magyar csapatok messzemenően türelmesen kezelték a sok edzői beavatkozást és lassú játékot, ezúton is köszönjük mindenkinek, aki ránk áldozta idejét ezeken az edzőmeccseken." - mondta a katari válogatottakat irányító Belleli Lajos, aki kiemelte, külön öröm és sportpolitikai siker, hogy nem csak curlingezők, hanem rövidpályás gyorskorcsolyázó is velük jöhetett és edzhetett Magyarországon.

 

Szöveg forrása: curling.hu, Belleli Lajos; képek forrása: Magyarország Nagykövetsége, Doha