2019. december 11-én Laali Abualfain igazgató asszony meghívására Fodor Barnabás nagykövet és felesége, Sári Judit tiszteletüket tették a Shafallah Mozgássérült és Fogyatékos Központ nemzeti ünnepi rendezvényén.

 

 

Katar Állam nemzeti egységének ünnepe december 18: 1878. december 18-án Sheikh Jassim bin Mohammed Al Thani vette át a Katari-félsziget vezetését apjától. A hagyomány szerint Sheikh Jassim sikerrel egyesítette a terület különböző törzseit a külső behatolókkal szemben. A megemlékezés részeként különböző rendzevényeken a lányok hagyományos dalokat, a fiúk pedig az ardha nevű táncot mutatták be.

 

 

"Nagy örömmel vettünk részt ezen a jeles eseményen és nagy megtiszteltetés, hogy egy olyan fontos és nagyhírű intézménnyel dolgozhatunk együtt, mint a Shafallah. A mozgássérültek és fogyatékkal élők életminőségének jobbá tételének fontos része, hogy érezzék, a társadalomnak hasznos tagjai. Katarban ennek legnagyobb támogatója Őfensége Sheikha Mozah, akinek tevékenysége a társadalmi felelősségvállalás fontosságára hívja fel folyamatosan a figyelmet. A mozgássérültek és értelmi fogyatékosok helyzete Katarban is fontos téma, amelyre bizonyíték a decemberben megrendezett Nemzetközi Mozgássérült és Fejlesztési Konferencia. Utóbbin nagy örömünkre idén a Pető András Kar is képviseltette magát" - mondta el Fodor Barnabás nagykövet.