Nagy érdeklődés mellett került megrendezésre 1956-os nemzeti ünnepi fogadásunk. A rangos esemény díszvendégei Dr Mohammed Abdul Wahed Al Hammadi oktatási és felsőoktatási miniszter, Sultan bin Rashid Al-Khater, a Kereskedelmi és Ipari Minisztérium államtitkára, Dr Khaled Al-Sulaiti, a Katara Kulturális Negyed főigazgatója, és Ibrahim Fakhro, a katari Külügyminisztérium protokollfőnöke voltak. Melletük személyesen is tiszteletét tette a rendezvényen HE Rashid Al-Buayneyn, a Katari Olimpiai Bizottság (QOC) főtitkára.

 

 

A rendezvényen különleges körülmények között, mintegy 350 ember előtt került sor a Teqball Magyarország Kft. jóvoltából, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályával koordináltan 1-1 darab Teqball asztal átadására a DREAMA Orphan Care Center, valamint a 2022-es Labdarúgó Világbajnokság megrendezéséért felelős Supreme Committee for Delivery and Legacy társadalmi felelősségvállalással foglalkozó apparátusa, a Generation Amazing számára. HE Maryam Al-Misned, a DREAMA igazgatója, illetve Nasser Al-Khori, a Generation Amazing igazgatója külön beszédben köszönték meg a felajánlást és fejezték ki reményüket a hazánkkal és a magyar partnerekkel való együttműködés iránt. A hivatalos beszédeket követően rövid Teqball bemutatóra került sor két, Magyarországról érkezett Teqball játékos részvételével.

 

 

 

A felajánlás célja mindkét szervezet esetében a közösségek kialakulásának, a gyerekek, fiatalok beilleszkedésének elősegítése a sporton keresztül. Külön hangsúlyt kapott a Teqball inkluzivitást előtérbe helyező filozófiája, amely szerint a játékot nem csak fiúk és lányok, de mozgássérült játékosok is játszhatják nem-mozgássérült ellenféllel. Az ünnepség margóján Murányi Gergely, a Teqball diplomáciai kapcsolatokért felelős igazgatója külön megbeszélést is folytatott a Generation Amazing vezetőségével a további együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából.

 

 

A nemzeti ünnepi fogadáson nagy sikert aratott az ezen alkalomra készült Matyó Design ruha, amely a hagyományos magyar népművészetet mutatta be egy újra gondolt estélyin.

 

 

A rendezvénynek méltó helyszínéül szolgált az Intercontinental Beach Hotel Doha, amelynek séfje a magyar ünnepet magyar fogásokkal és magyar édességekkel tette még felejthetetlenebbé. Beszédében Fodor Barnabás nagykövet a nemzeti szuverenitás fontosságát, valamint a magyar-katari kétoldalú kapcsolatok fejlődésének sarokpontjait emelte ki.

Nagy megtiszteltetés, hogy az ünnepség megvalósítását szponzoraink, a Tungsram, az Al-Tawfeeq Travel, valamint a LIFCO International, a Kőröstej Zrt. termékeinek katari forgalmazója és a Teqball segítették.

A nemzeti ünnepi fogadáson a meghívottak a villányi és egri borvidék legnemesebb borait és a legkiválóbb magyar pálinkákat kóstolhatták; előbbihez a sajtot a Kőröstej Zrt. biztosította.

További képek a fogadásról az albumok között érhetőek el.