Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2023. márciusban részt vett az ENSZ legkevésbé fejlett országokkal foglalkozó, Dohába kihelyezett konferenciáján (LDC5), amelynek margóján számos afrikai és ázsiai külügyi vezetővel folytatott tárgyalásokat.

A konferenciával egyidejűleg miniszterelnöki kinevezésben részesült Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani katari külügyminiszter, amihez Szijjártó Péter elsőként gratulálhatott a külföldi politikai vezetők közül - az emíri dívánban tett személyes látogatása során.

A találkozó során a magyar miniszter gratulált a 2022-es FIFA labdarúgó világbajnokság sikeres megrendezéséhez, illetve parnerével tárgyaltak a magyar-katari kétoldalú kapcsolatok aktualitásairól és megállapodtak a folyamatban lévő ügyek előremozdításának szükségességében. 

Szijjártó miniszter úr reményét fejezte ki, hogy a magyar-katari kapcsolatok az energetika területén is gyümölcsözőek lesznek és a katari LNG-gáz belátható időn belül hozzá tud járulni Magyarország energiabiztonságához.