A járvány miatt tavaly elhalasztott, idén március 23. és 27. között azonban megrendezett AgriteQ kiállításon a magyar cégek képviseletében nagykövetségünk vett részt. Ez a térség egyik kiemelkedő agrártechnológiai kiállítása, amelyen minisztériumi döntéshozók, mezőgazdasági szakemberek ismerkedhetnek meg a legújabb találmányokkal, technológiai vívmányokkal. Idén a magyar kormány által 2019 márciusában elfogadott, a hazai exportőrök új piacokon való megjelenését elősegítő Nemzeti Exportstratégia (NEXT) támogatásával jelenhettünk meg a rangos expón.

 

 

Az ágazat alábbi 9 kiemelkedő magyar cégéről és azok innovatív megoldásairól tudhattak meg többet az érdeklődők:

 

 

Mivel a fenntarthatóság a mai, modern gazdaságok egyik kiemelt célja, megjelenésünk során megragadtuk az alkalmat, hogy bemutassuk a 2021. november 29. és december 5. között megrendezésre kerülő Planet Budapest 2021 fenntarthatósági expót és világtalálkozót.

 

 

Biztosak vagyunk benne, hogy az esemény jó alkalmat teremtett a világszerte elismert magyar mezőgazdasági know-how bemutatására. Bízunk benne, hogy a járvány végével tovább erősödhetnek a magyar-katari kapcsolatok, legyen szó cégek közötti együttműködésről, magasszintű látogatásokról vagy éppen sportkapcsolatokról - a katari futballválogatott ezekben a napokban éppen Magyarországon tartózkodik, ahol fontos felkészülési mérkőzéseket játszik.